Radstock House

Located in the heart of the Battersea creative district, Radstock House is a new build mixed-use development comprising eight luxury lateral apartments, a gallery and a B1 commercial premises.

The project is conceived as two simple stone blocks on a solid brick plinth. Taking cues from the neighbouring buildings, the dark tones and textured brickwork at ground level marry with and draw inspiration from the immediate surroundings. Punctuated by deeply recessed openings, the base of the building offers a robust foundation for the apartments to rest above.

Carved out of the brickwork volume, at the centre of the site, is a landscaped shared central courtyard which acts as an entrance to both the residential blocks as well as providing secure parking. In contrast, the upper floor stone blocks are visually light, honed stone volumes with contemporary clean lines with more refined detailing, articulated by carefully ordered floor-to-ceiling stone panels and subtle stone bands expressing the floor levels.

The top floors and recessed loggias are further defined by a darker honed stone to further elevate the penthouse apartments. Internally, each apartment enjoys the full floor plate of the apartment block with either a double or triple aspect creating generous, well-lit lateral spaces.

The result is a carefully detailed, quiet and contemporary architectural intervention which both responds to and enhances it’s surrounding context.

T +44 (0)208 969 9223

E [email protected]

Get directions Get directions